Esztergom

Illegálisan elhelyezett hulladék égett Esztergom-Kertvárosban

Január 6-án, szombaton reggel felhalmozott hulladék égett Esztergom-Kertvárosban, a Sátorkői utcában, családi házas övezetben.

Dr. Laczkó Melinda tűzoltó alezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője megkeresésünkre elmondta, hogy az esetről 05.44-kor érkezett a jelzés, majd hét egységet – Esztergom Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Nyergesújfalu Katasztrófavédelmi Őrs, Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Bajna Katasztrófavédelmi Őrs, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, valamint a Katasztrófavédelmi Mobil Labor – riasztottak a helyszínre.

Az összehordott hulladék kb. 40x15x3 méteres területen volt felhalmozva. Körülbelül 50 köbméter hulladék égett, melyek között volt autógumi, lökhárító, műszerfal, hűtők szigetelése, ágybetétek, háztartási hulladék.

A hivatalvezető hozzátette, hogy a Katasztrófavédelmi Mobil Labor a tűzzel érintett terület körül (Sátorkői utca – Blaha Lujza utca – Temesvári utca – Homok utca) folyamatosan mérte a levegőbe jutott veszélyes anyag koncentrációját. A mért értékek alapján lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz nem veszélyeztette a környező lakóépületeket sem.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az illegális hulladékégetés kapcsán az esztergomi rendőrök tanúkat hallgattak ki. Az ügyben gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök két személyt, egy 49 éves férfit és egy 39 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Fotók: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság