Esztergom

Új járművek érkeztek vármegyénk tűzoltóságaihoz

Komárom-Esztergom vármegyében az esztergomi és tatabányai hivatásos, valamint a komáromi önkéntes tűzoltó egyesület kapott új járműveket.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság három nagyszabású projektje révén 72 új jármű, köztük 37 tűzoltógépjármű-fecskendő, 23 drónszállító terepjáró, 12 árvízvédelmi hajó és hajószállító utánfutó, az ezekhez tartozó modern felszerelések és új tűzoltóeszközök segítik a továbbiakban a beavatkozó állomány és az önkéntesek munkáját. Mindezeket ünnepélyes keretek között vehették át december 15-én a főigazgatóság székházában a vármegyei igazgatóságok és önkéntes szervezetek vezetői.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy Volkswagen Amarok típusú drónszállító terepjáróval gazdagodott, míg az Esztergomi és a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 1-1 HEROS AquaMAN 4000 típusú gépjárműfecskendőt kapott. Ezen kívül a Komáromi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy árvízvédelmi mentőhajóval bővíthette eszközparkját – tudtuk meg Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

A járműveket, eszközöket és felszereléseket a KEHOP-1.6.0-15-2022-00031 azonosító számú Tűzoltó gépjárműfecskendők rendszerbe állítása, a KEHOP-1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú EU Polgári Védelmi komplex modulok létrehozása, fejlesztése és a KEHOP-1.1.0-15-2016-00003 azonosító számú Katasztrófa-kockázatértékelési rendszer elnevezésű projekt révén szerezte be a szervezet.

Fotók: Schober Andor- RSOE
Forrás: Katasztrófavédelem / Dorogi-medence