Hírek

Rólunk szól a vármegye könyve

Három nyelven mutatja be szűkebb hazánkat a „Mi Komárom-Esztergom Vármegyeiek Vagyunk” című könyv, amely a megyei identitás program keretében jelent meg.

A kétszáz oldalas, magyar, angol és német szövegeket tartalmazó színes kiadványt a vármegyei önkormányzat jelentette meg a megyei identitás program keretében. A kötetet december 7-én mutatták be a vármegyei díjak ünnepélyes átadóján, Dorogon.

Terplán Zoltán történész, a könyv írója elmondta, nemcsak a vármegye általános történeti ismertetése, hanem a 76 település egyenként is megismerhető a könyvből, valamint a helyi programok és az értékek is szerepelnek benne. A borítót az Esztergomi Bazilika panoráma ablakának motívuma díszíti, és a lapokon sok-sok impozáns fotó és drónnal készült panorámafelvétel látható.

– Köszönöm Komárom-Esztergom vármegye mind a hetvenhat településének, polgármesterének, önkormányzati dolgozójának és lelkes, helytörténettel foglalkozó lokálpatriótájának a munkáját és segítőkészségét, akik nélkül ez a könyv nem jöhetett volna létre – mondta Terplán Zoltán.

– Bármerre is járunk a nagyvilágban, egyedi és igazán különleges ajándékként is szolgálhat a vármegyekönyv, amelyet a következő időszakban igyekszünk minden településre eljuttatni – mondta Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke.

A könyv Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretében valósult meg.