Hírek

Elismeréseket adott át a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat

Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elismeréseit adta át a vármegyeházán Popovics György, a vármegye közgyűlésének elnöke és Erős Gábor országgyűlési képviselő december 18-án, hétfőn délután.

Azok vehették át a rangos díjakat, akik a nemrégiben a vármegyeszékhelyen majd Dorogon tartott ünnepélyes átadókon valamilyen okból nem tudtak részt venni. Az ünnepség nyitányaként a résztvevők megtekinthették a vármegyénket madártávlatból bemutató zenés kisfilmet, majd Popovics György és Erős Gábor is méltatta a kitüntetésben részesülők értékteremtő tevékenységét.

– A vármegye önkormányzata fontos feladatának tartja, hogy évről évre elismerje azoknak a vármegyében élő vagy vármegyébe tevékenykedő embereknek a teljesítményét, akik becsületes munkájukkal gyarapítják közösségeinket, értékesek és értéket teremtenek. Ezért hoztuk létre kitüntetéseinket – mondta többek között Popovics György.

Komárom-Esztergom Vármegyéért Díjban részesült Prokopp Mária Széchenyi-díjas magyar művészettörténész, egyetemi tanár, a középkor és a kora reneszánsz művészetének egyik legnagyobb hazai szakértője és kutatója, számos esztergomi kulturális szervezet kuratóriumának tagja több évtizedes kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként.

A 2022. évi Komárom-Esztergom Megye középvállalkozása kitüntető címet a szakmai zsűri javaslata és a vármegyei közgyűlés döntése alapján a tatai PANNON Lézer-műhely Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta, a vármegye gazdasági fejlődését elősegítő, a fémmegmunkálás területén kifejtett kiváló gazdasági teljesítménye elismeréseként. Átvette Bargel Beáta és Paulik Endre cégtulajdonos.

Komárom-Esztergom Vármegye Vám- és Pénzügyőre – 2023. kitüntető címet Kockás Tibor, pénzügyőr őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársa több évtizedes kiváló szakmai tevékenysége elismeréseként vehette át.

„Komárom-Esztergom Vármegye Sportjáért” – 2023. díjat Kun Anna, vívónak, az OMS-Tata Vívó Sport Egyesület sportolójának adták át, kiváló sportszakmai tevékenysége elismeréseként.

A kitüntetteknek gratulált Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

Az ünnepségen vármegyei értéktár oklevelek átadására is sor került. A Szabó Szonja szájjal festő képzőművész és a Boccia Sport Szakosztály emléklapját a javasoló Válóczi Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének alelnöke vehette át.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat