Hírek

Autóbuszon felejtett pénztárcát lopott el

Pénzbüntetést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki az autóbusz ülésén felejtett pénztárcát magához vette, az abban található készpénzt kivette, majd miután Nyergesújfaluban leszállt egy szemetesbe dobta a tárcát.

A vádirat szerint az elkövető 2023. június 8-án Tatabánya-Nyergesújfalú útvonalon közlekedő autóbuszon utazott. A férfi felfigyelt egy ülésen hagyott pénztárcára, amit a sértett ottfelejtett, amikor Tatán az autóbuszról leszállt.

A férfi a 3.000 forint értékű pénztárcát lopási szándékkal magához vette, az abban lévő 120.000 forint összegű készpénzzel, a sértett nevére kiállított személyazonosító okmánnyal, lakcímigazoló kártyával, adókártyával, TAJ-kártyával és bankkártyával együtt.

A férfi még az autóbuszon a pénztárcát átnézte, a készpénzt abból kivette, és a saját pénztárcájába tette, majd az autóbuszról Nyergesújfaluban leszállt, az okiratokat és bankkártyát tartalmazó pénztárcát az egyik hulladékgyűjtő edénybe kidobta. Nem sokkal ezután egy járókelő megtalálta a kidobott pénztárcát, melyet visszajuttattak a sértettnek.

A Tatai Járási Ügyészség a lopás bűntette miatt benyújtott vádiratban a büntetlen férfival szemben pénzbüntetésre tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze a sértett kárának megtérítésre.

A lopásról készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség