Hírek

Ajándékokat kaptak a Szent Ágotás gyerekek a vármegyei önkormányzattól

Popovics György, a vármegye közgyűlésének elnöke a megyei identitás program keretében készült társasjátékokat és matricáskönyveket adott át csütörtökön a vármegyeházán. Az ajándékokat a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom vármegyei lakásotthonaiban és nevelőszülőknél élő gyermekek kapják.

Dr. Dombi Péter, mint a Segítség a Gyermekekért Közösség tagja kereste meg Popovics Györgyöt, hogy csatlakozzon idén ehhez a kezdeményezéshez, mely gondolat már az elnök fejében is megfogalmazódott. Így született meg az összefogás és ez a rendezvény, amelyen 200 db matricáskönyvet, 70 db társasjátékot és 30 db vármegyekönyvet adtak át.

A jelenlévő Szent Ágotás gyerekek és a szolgáltató vezetői, valamint a nevelőszülők a helyszínen jó hangulatban ki is próbálták a játékokat. Előtte megtekintették a vármegyénk értékeit bemutató kisfilmet, hiszen a játékok vármegyénk kincseit népszerűsítik. Az eseményen részt vett Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke is.

A kiadványok Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósultak meg.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat