Hírek

Pályázaton nyert üveggyártó és megmunkáló gépet egy táti vállalkozás

A VOLERO Kft. 164,23 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást kapott „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázaton. A beruházás a vállalkozás táti saját tulajdonú telephelyén valósult meg és hozzájárult a projektnek otthont adó település gazdasági életéhez.

Az 2007-ben alakult cég fő profilja az építőipari szolgáltatások mellett a különböző síküvegek gyártása és forgalmazása. A jelen projekt keretében beszerzett új üveggyártó és megmunkáló gépek által nőtt a termelés hatékonysága, valamint a környezetterhelés mértéke is jelentős mértékben javult. A beruházás kiemelt célja – a megnövekedett vevői igények kielégítése mellett a munkahelymegtartás és a bruttó hozzáadott érték mutató növelése – biztosítottá vált.

A projekt összköltsége több mint nettó 298 millió Ft volt, amelynek 55 %-a európai uniós támogatás. A fejlesztés a korszerű technológiai háttér kialakítására irányult, ezáltal a gyártás minőségének, színvonalának javulását érték el. A minőségi javulás mellett további eredményként jelentős kapacitásnövekedés valósult meg, ezáltal lehetőséget biztosítva a nagyobb megrendelések gyors teljesítésére. Az üzembe helyezéseket követően a próbaüzemek során a gépek kifogástalanul működtek, így megkezdődhetett a legmagasabb vevői igényeket is kielégítő gyártási folyamat.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult beruházás másik elemeként telepítésre került az üzemcsarnok tetőszerkezetén egy 50 kW-os napelemes rendszer, ezáltal a továbbiakban az épület energia igényének egy része megújuló energiaforrásból kerül kielégítésre.

A projekt a technológiai fejlesztéssel egyidejűleg és szervesen egészült ki magas színvonalú szervezeti -és folyamat fejlesztéssel. A Vállalat egy tanácsadási szolgáltatást is igénybe vett, így biztosítva az új beruházás hatékonyságát. A legfontosabb célja a tanácsadás folyamatának az új bevezetett technológiafejlesztéshez kapcsolódó kompetenciafejlesztés volt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 2022.05.31. – 2023.09.30. között valósult meg.

Projektazonosító: GINOP-1.2.16-22-2023-04186

Megosztás