Csolnok

Újabb intézményeket támogatott a Richter

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából nagyértékű mikroszkóppal bővült az ESZC Bottyán János Technikum. Most egy esztergomi és egy csolnoki iskolát támogatott a vállalat.

November 27-én két intézménybe is ellátogatott a Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepének képviselete. A Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskolának a vállalat 500.000 Ft támogatást nyújtott, melyből székeket és asztalokat vásároltak az informatikai terembe. 600.000 Ft támogatásban részesült az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola, akik okostábla vásárlásra fordították az összeget, ami a kémiateremben került elhelyezésre.

Új asztalok és székek a csolnoki iskola informatika termében.

A Richter az utóbbi években elkötelezetten támogatja a természettudományi tantárgyak oktatását a környező települések intézményeiben. Az elmúlt években támogatást nyújtottak a dorogi Eötvös, Zrínyi, Petőfi és Zsigmondy iskolák számára, de az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium okostábla vásárlását is támogatták. Sőt, idén nyáron 720.000 forint értékben számítógépeket és monitorokat adományoztak az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak.

„Fontos vállaltunk számára a helyi utánpótlás, ezért szeretnénk, hogy a diákok már az általános iskolában megkedveljék a természettudományos tantárgyakat – köztük a kémiát – hogy a pályaválasztás során ezt a szakot válasszák. Továbbá szeretnénk bemutatni a Richtert, mint a térség egyik kiemelkedő munkaadóját, ahol hosszútávú munkalehetőséget biztosítunk az oktatásból kikerülő szakképzett embereknek” – mondta Garai Zoltán, a dorogi fióktelep főmérnöke.

Borítókép: új okostábla az esztergomi Árpád-házi iskolában