Dorog

Átadták az Ötház Piacot

December 4-én, hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az Ötház Piacot Dorogon, amely egyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinál TOP-2.1.2-16-KO1-2017-00001 azonosító számú „Dorog, Mária utca zöldben 2020” című projekt záróeseménye is volt.

Az átadóünnepségen részt vett dr. Tittmann János, Dorog polgármestere, Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke, illetve Erős Gábor a térség országgyűlési képviselője.

A résztvevőket dr. Tittmann János köszöntötte, aki elmondta, hogy a piac mellett a kórházpark zöldterületének fejlesztése is most készült el, ahol fákat ültettek és padokat helyeztek el. Továbbá ismertette, hogy hamarosan elkezdődhet az aknatorony kilátóvá alakítása is, melyet szintén a vármegyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz keretében valósítanak meg. A polgármester a beszéde után – szimbolikusan egy csille emléktárggyal – köszönetét fejezte ki a tervezésben és kivitelezésben részt vett cégeknek: Varga Fuvarozási és Építőipari Kft., Road Park Garden Kft., Pulzus + Közműépítő Kft., DE-MA Projekt Kft.

A polgármester után Popovics György osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) keretében néhány év leforgása alatt 5 projektet valósítottak meg Dorogon, melyhez mintegy 740 millió forint támogatást biztosítottak. „A TOP-os programok a mostani év végén zárulnak le, de üzenem a dorogiaknak, hogy ne csüggedjenek, hiszen ennek folytatásaként elindult a TOP Plusz projekt, melynek keretében máris két nagyértékű támogatást nyert el a dorogi önkormányzat: 207 millió forintot kilátó megvalósítására, illetve 500 millió forintot belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésre.” – hívta fel a figyelmet Popovics György.

Utolsóként Erős Gábor osztotta meg a gondolatait, majd közösen leleplezték az „Ötház Piac” táblát a tér Mária utcai bejáratánál. Ezután a szép számú közönség birtokba vehette a piacot, a vásárlás mellett pedig forró teával és sültkolbásszal vendégelték meg a résztvevőket.

A 247 m2 alapterületű létesítmény területén 3 darab üzlethelyiséget alakítottak ki piactérrel. A piac szerdánként és péntekenként 8 és 18 óra között várja a vásárlókat. Az adventi vásárt pedig december 9-10-én és 16-17-én 8-18 óráig rendezik meg ugyanitt.