Esztergom

Fűkaszákat loptak Tokodaltáróról

Ítéletet hoztak azokkal a férfiakkal szemben, akik két fűkaszát loptak el egy tokodaltárói ingatlanról.

A megállapított tényállás szerint a két férfi 2023. május 29-én hajnali 3 óra körül gépkocsival megközelítette a sértett tokodaltárói házát, majd gyalogosan mentek oda. Az egyik férfi az ingatlan kerítésén át bemászott az udvarba, majd kiadott a kint várakozó társának két fűkaszát, és azokat elvitték egyikük tokodaltárói ingatlanába. Az elkövetési érték összesen 38.980 forint. A két fűkaszát a II. rendű vádlott 20.000 forintért eladta, a nyomozó hatóság a vevőtől azokat lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Az I. rendű vádlott 2023. május 5-én egy esztergomi ingatlan udvarára a kerítésen át bemászott, onnan kidobott egy 3.900 forint értékű vasbeton rács darabot, majd a 120.000 forint értékű állványt a kerítésnek döntötte, megpróbálta a kerítésen átemelni. A zajra felfigyelt a sértett, aki odakiabált, mire a tolvaj elbújt, majd elmenekült. A sértett ekkor az utcára kiment és a szomszédos ingatlan előtt felismerte a tolvajt, értesítette a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták őt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. november 30. napján tartott előkészítő ülésen, lopás vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet 2 férfivel szemben. A bíróság az I. rendű vádlottat 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 10.000 forint vagyonelkobzásra, a II. rendű – korábban 9 alkalommal büntetett – vádlottat 80 nap elzárásra és 10.000 forint vagyonelkobzásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, valamint a felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt férfi tudomásul vette, az elzárásra ítélt férfi fellebbezést jelentett be.

Felvétel a fűkaszák ellopásáról:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség