Hírek

Befőttes üvegben tárolta a kábítószert a tokodi díler

Nem jogerősen elrendelték az előzetes letartóztatását annak a tokodi férfinek, aki lakóhelyén és a térségben kábítószerrel kereskedett.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. november 30. napján tartott ülésen, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben, 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A letartóztatás elrendelésére a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának megakadályozása, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében került sor. A végzést az ügyész tudomásul vette, de az nem végleges, mivel a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. évben anyagi haszonszerzés céljából kábítószert értékesített több fogyasztó részére Tokod és Tokodaltáró területén. A nyomozó hatóság a gyanúsított tokodi lakóhelyén tartott házkutatás során befőttes üvegekben, illetve papírdobozban tárolt növényi törmeléket – marihuanát – foglalt le. Megalapozott a gyanú arra nézve is, hogy a férfi kábítószert, marihuanát fogyasztott elfogását megelőzően.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: Magyarország Ügyészsége