Esztergom

Nemlétező esztergomi lakását adta bérbe

Fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki az interneten hirdette meg nemlétező esztergomi lakását. Egy tokodi lakos jelentkezett a hirdetésre, majd ki is fizette a bérleti díjat, a kulcsokat postán megkapta, viszont az ingatlan ajtaját nem nyitotta.

A vádirat szerint a férfi 2023. év áprilisában közzétett egy hirdetést egy közösségi alkalmazás csoportjában. A hirdetés szerint a férfi egy esztergomi lakást kívánt bérbe adni. A férfi a hirdetett lakással nem rendelkezett.  A tokodi sértett jelentkezett a hirdetésre, ezután megállapodott az elkövetővel, hogy a lakást 55.000 Ft/hó albérleti díj fizetése ellenében bérbe veszi.

A sértett 2023. április 25-én az első havi bérleti díjnak megfelelő összeget átutalta az elkövető által megadott bankszámlára. Ezután a férfi a sértett részére postázott 3 darab lakáskulcsot. Ezek birtokában sértett megjelent a hirdetett lakásnál, ott tapasztalta, hogy a lakáskulcsok nem nyitották az ingatlan ajtaját, továbbá az ingatlan lakott, és ahhoz az elkövetőnek semmi köze nincs.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a csalás vétsége miatt benyújtott vádiratban a büntetett férfival szemben fogházbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt, valamint arra, hogy kötelezze a sértett kárának megfizetésére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség