Hírek

Láncfűrésszel fenyegette meg a rendőröket vármegyénkben

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Tatabányai Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

A vádirat szerint 2023. június 4-én hajnalban a rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy egy Komárom-Esztergom Vármegyében található település melletti tónál a fején maszkot viselő férfi, láncfűrésszel fenyegeti az ott tartózkodó horgászokat.

A helyszínre érkező rendőrök felszólítása ellenére az elkövető nem tette le a kezében tartott láncfűrészt, hanem az eljáró rendőrökre támadt oly módon, hogy „megdöglötök”, illetve „mindenkit megölök” kifejezéseket kiabálva támadó szándékkal megindult feléjük, miközben megkísérelte a láncfűrészt beindítani.

Amikor a férfi megközelítőleg 5 méterre megközelítette az intézkedő rendőröket, az egyenruhások elektromos kényszerítő eszközt alkalmaztak vele szemben. Ezt követően a férfi ideiglenesen felhagyott a támadással, a láncfűrészt elejtette és a földre esett, majd rövid idő elteltével ismét felállt és kiabálva az egyik hivatalos személy irányába indult, miközben egy boxert vett elő a ruházatából.

Mivel az elkövető cselekményével többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel, és mintegy 3 méterre ismét megközelítette az egyik rendőrt, ezért további ellenszegülésének megtörése érdekében újra elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, elrendelte az őrizetét, majd sikeresen indítványozta letartóztatásának elrendelését. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben, a bíróságra tegnap benyújtott vádiratában az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A törvény a minősített hivatalos személy elleni erőszak bűntettét két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Fotók, forrás: Központi Nyomozó Főügyészség / ugyeszseg.hu