Dorog

100 éves a Dorogi Ipartestület

November 18-án, szombaton a Dorogi Ipartestület megalakulásának 100. évfordulója alkalmából centenáriumi ünnepséget szerveztek a dorogi művelődési házban – közölte a dorogi önkormányzat a honlapján.

Az ünnepség jubileumi közgyűléssel kezdődött, ahol köszöntőt mondott Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője és dr. Tittmann János, Dorog polgármestere. Majd Szűcs György, a centenáriumi ünnepség házigazdája, a Dorogi Ipartestület elnöke történeti áttekintést adott a szervezet elmúlt évtizedeiről, a szervezet feladatairól, társadalmi és gazdasági szerepvállalásáról.

A rendezvényen kitüntetéseket adott át az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke, Németh László. Jurkovics Sándor és Szabó Mihály kőművesmestereknek a Magyar Kézművességért Díj Arany Fokozatát nyújtotta át, míg IPOSZ díjat kapott Gróf Ferencné fodrász és Láng Károly kőművesmester. Továbbá Csekő Judit fodrász Aranykoszorús mester címet kapott, Madarász Tímeát, a művelődési ház szakmai vezetőjét pedig a kézműipari szolgálatáért ismerték el.

Az ünnepi műsor a bálteremben folytatódott, ahol az Erkel Ferenc Zeneiskola művésztanárai adtak hangversenyt Szendi Ágnes zeneszerző, zenetanár-zongoraművész, Rebe-Bodnár Zita oboaművész és a furulyán és zongorán játszó Rebe Attila művész közreműködésével. A kamarakoncerten elhangzott néhány Mendelssohn, Bach, Debussy és Bartók darab részlete.

Az esemény zárásaként kiállítás nyílt 100 év – 100 kép és tárgy címmel a Dorogi Galériában. A kiállítást Dankó József helytörténeti kutató ajánlotta a vendégek figyelmébe.

Fotók: dorog.hu
Forrás: dorog.hu/dorogimedence.hu

Megosztás