Hírek

Pályázaton nyert anyagmozgató gépet egy mogyorósbányai cég

A Babó-Kőburkolatok Kft. a LEADER program keretében egy derékcsuklós mezőgazdasági rakodó, továbbá egy egyedi gyártású 1 db MP-BBBG-1000A tip. big-bag töltő mérleg beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

A Babó-Kőburkolatok Kft. a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-7-21) keretében alaptevékenységéhez kötötten építőiparral kapcsolatos eszközbeszerzést valósított meg, amely a szakmai sztenderdek kihívásainak maximálisan megfelelő szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé hosszú távon.

Kőmegmunkálással kapcsolatos tevékenysége 2017-óta működik. A növekvő igények kielégítése érdekében a természetes kőanyagok feldolgozásán és a műkövek gyártásán kívül a burkolóanyagok vágásával és csiszolásával is bővítették szolgáltatásaikat, melyhez saját üzemükben a korszerű gépi felszerelés mellett a kézműves munka gondosságával váltják valóra megrendelőik elképzeléseit. Természetes kő alapanyagaik döntő része helyből, de számos kőfajta Olaszországból, Németországból és Horvátországból érkezik be. Műkő termékeiket osztályozott műkő zúzalékból készítik azonos keverési arány használatával, ezzel biztosítva a mindenkori kiváló minőséget.

A korszerű gépbeszerzéssel az üzemeltetési költségek csökkennek, olcsóbbá és gyorsabbá tudják tenni a szolgáltatásukat, miközben a cég termelékenysége nő.

A fejlesztés hozzájárul, hogy az eddig társadalmi szerepvállalásuk a jövőben is folytatódjon: a környezetkímélő technológiai elterjedése a fenntartható fejlődés szemléletrendszerének népszerűsítését segíti.  Egy másik innovatív elem, hogy a helyi hálózatosodás következtében biztos támogatási alapot nyújtson a társadalmi, és egyben gazdasági pozíciónk megerősítésében, miközben hozzájárulnak a közösségi élet aktív részvételhez.

Egy, innovatív tevékenységi móddal bővítik a szolgáltatási szektor gyakorlatát: a kivitelezés és a beszállítói kör nem válik el: egyetlen szolgáltatóként tudják ezt elvégezni.

Megosztás