Hírek

Páros pergetős versenyt rendeztek Neszmélyen

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a 2023-as horgászévad zárásaként rendezte meg az IV. Páros Dunai Csónakos Pergető Horgászversenyt, ahol a nyílt vízen csak ragadozókra lehetett horgászni.

Osvald Zsolt, a KEMHESZ ügyvezető elnöke elmondta, az idei ősz enyhesége miatt a tavalyihoz képest teljesen más környezet fogadta a vízre szállókat. Tavaly ilyenkor négy-öt jó hely köré csoportosultak a horgászok, most viszont a melegebb víz miatt a halak még nem álltak össze, a 13 kilométeres Duna-szakasz 120 hektárját be kellett járni a győzelemért.

Összesen 31 csónak szállt vízre, négy hajóban apa és fia volt a legénység. A Szénrakodó I.-es csapatban Trexlerék, apa és tíz éves fia ötödik helyet értek el.

A mély vizekkel, kövezésekkel, és vízátfolyásokkal rendelkező szakaszon villantókkal, gumihalakkal cserkésztek a ragadozó halakra. A versenyben a fogott halak lemért és összesített hossza alapján lehetett helyezést elérni. A területen közelmúltban végzett csukatelepítés megtette hatását, az elsőként végzett Botorok csapat „rájuk utazott” és be is jött a számításuk.

A versenyen 31 csapat indult, az első helyet a Botorok (Halmi Péter és Kovács Tibor) szerezték meg 634centivel, második lett a Plastik Team csapata (NagyAdrián és Farkas Csaba) 488 centivel, a harmadik helyet a Csöri Csali csapata szerezte meg (Miljof Zoltán és Csöregi Balázs) 418 centivel. A győztesek és a helyezettek értékes kupákat és okleveleket kaptak díjként. A díjakat Osvald Zsolt ügyvezető elnök adta át a nyerteseknek.

A KEMHESZ elnöke elmondta, a kedvező törvényi szabályozásnak, az államilag is támogatott telepítéseknek és a szövetség tudatos gazdálkodásának köszönhetően bőségesen van hal a Dunában. A szövetséghez rendszeresen érkeznek fotók, jelentős fogásokról a neszmélyi Duna-ágból, az ország távolabbi tájairól is megéri ide eljönni, és napijegyet váltani.

Zoltai Dániel, hozzátette a szövetség biztatja tagjait a természetes vizeken való horgászatra, hiszen annál izgalmasabb dolog nincs, mikor a kapás pillanatában nem tudja a horgász, milyen halfajjal küzdhet fárasztás közben.

Megosztás