Esztergom

Forgalmirend-változás az esztergomi Simor János utcában

2023. november 14-étől az esztergomi Simor János utcában zajló építkezési munkák miatt előreláthatóan a gyorsétterem építési munkálatainak befejezéséig a gépjárműforgalom elől lezárják a Simor János utca és a Láhner György utca, illetve a Magyar utca kereszteződését; egyidejűleg kétirányú forgalmú zsákutcává alakul a Magyar utca a Kossuth Lajos utca felől és a Láhner György utca a Honvéd utca felől. A munkálatok befejezéséig sem a Láhner György utcába, sem a Magyar utcába nem lehet majd behajtani a Simor János utca felől.

A kereszteződés lezárásával egyidőben kialakítanak egy ideiglenes visszafordító sávot a Simor János utcában, amely biztosítja a lezárással nem érintett utcaszakasz zavartalan forgalmát, és az eddigiekhez hasonlóan lehetővé teszi a Simor János utcába gépjárművel történő be- és kihajtást, várakozást, valamint az itt található üzletek, szolgáltató egységek és az evangélikus templom könnyebb megközelítését.

A visszafordító sáv kialakításához szükséges munkálatok elvégzése miatt november 12-én, vasárnap 18 órától a Simor János utca 77. számú háztól a Láhner György utca irányában mind a páros, mind a páratlan oldalon ideiglenesen tilos lesz gépjárművel megállni.

A Simor János utca építkezéssel érintett – a Lahner György utcától a Simor János utca 74. és 45. számú ingatlanok vonaláig tartó – részén, a járdán a gyalogosforgalom az eddig megszokottaknak megfelelően zajlik.

Az esztergomi önkormányzat kéri, hogy a lezárás ideje alatt, az ideiglenes forgalmi rendet figyelembe véve, elővigyázatosan közlekedjenek.

Borítókép, forrás: esztergom.hu

Megosztás