Esztergom

Halálra verte szomszédját

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a férfinek, aki ittas állapotban vita hevében addig ütötte esztergomi szomszédját míg az életét vesztette.

A megalapozott gyanú továbbra is az, hogy az ittas állapotban lévő gyanúsított 2023. február 3-án Esztergomban eddig ismeretlen okból szóváltásba keveredett a szomszédjával. A gyanúsított a vita hevében a sértettet a ház előtti területen, majd a ház udvarán számos alkalommal ököllel, nagy erővel a fején, a mellkasán, a karjain és a lábain megütötte. Az ütések eredményeként a sértett fején zúzódásos és metszett jellegű sérülések keletkeztek. Eltörött a sértett orra és felső álkapcsa, valamint kitörött a jobb felső középső metszőfoga. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2023. február 6. napján egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság a 2023. november hó 3. napján megtartott ülésén további 3 hónap időtartammal meghosszabította a férfi letartóztatását.

A bíróság megállapította, hogy amennyiben a gyanúsított letartóztatását megszüntetné, akkor a bűnismétlés lehetőségét nem lehetne kizárni, feltételezhető, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított ellene fellebbezést jelentette be, a terhelt védője nem volt jelen az ülésen.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék