Dorog

Light Friday Komárom-Esztergom vármegyében

Idén is nagyszerű fogadtatása volt a balesetmegelőzési programnak vármegyénkben. Dorogon és Esztergomban is láthatósági eszközöket kaptak az érdeklődők.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottsága ismételten meghirdette a Light Friday elnevezésű akciót, amelyhez a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott. Az egyenruhások 2023. november 3-án vármegye szerte osztottak az érdeklődők részére láthatósági mellényt, sapkát, villogót, fényvisszaverő karpántot és egyéb láthatósági eszközöket.

A program célja az volt, hogy felhívják a közlekedésben résztvevők figyelmét mind a látás, mind a láthatóság fontosságára, valamint a közlekedési szabályok maradéktalan betartására.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait:

  • Készítsék fel járművüket az őszi időjárásra! Ellenőriztessék a gumiabroncsok és a világítóberendezések állapotát!
  • Ha ködös időben vezetnek, lassítsanak és tartsanak nagyobb követési távolságot az Önök előtt haladó jármű mögött!
  • Időben gondoskodjanak a gumiabroncsok cseréjéről!
  • A reggelente tapasztalható hideg, párás levegő miatt bepárásodott szélvédőt, visszapillantó tükröt elindulás előtt tisztítsák meg!
  • Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó, gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra!
  • Ha gyalog vagy kerékpárral indulnak útnak, gondoskodjanak saját biztonságukról és vegyenek fel fényvisszaverő ruházatot!
  • Gyalogosként az úttestre történő lelépés előtt mindig legyenek körültekintőek! Közlekedésük során ne nyomkodják mobiltelefonjukat, mert ez eltereli figyelmüket a biztonságos közlekedésről!

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság