Esztergom

Lakossági fórumot szerveznek Esztergomban

November 9-én, csütörtökön 8 órakor, az esztergomi Városháza Nagytermében lakossági fórumot szerveznek a város településkép védelméről szóló rendelet kapcsán.

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, illetve a városban működő egyházakat, érdekképviseleti-, civil- és gazdálkodó szervezeteket, hogy módosul a város településkép védelméről szóló 22/2017. (IX.29.) számú rendelete.

A módosítás témája a várost egykor övező szőlőterületekre (Kálvária-hegy, Kis-kúria, Kenderes, Galagonyás valamint a Dobogókői út melletti dombvidéki területekre Világos-hegy, Öreg-kúria, Diósvölgy, Szarvas-hegy, Lajtoskert, Hegymeg, Ispita-hegy) vezető, a város délnyugati határában fekvő, vízmosások által kialakult ún. mély utak (Temető út, Kálvária út, Mély út, Galagonyás út, Tölgyesi út, Felső-Kenderes dűlő, Malonyai pincesor és Diósvölgyi út) mentén napjainkig fennmaradt, a 18.-19. században épült pince- és présházsorok, valamint az Esztergom-Kertvárosban található egykori Kenyérmezői katonai barakktábor még meglévő csarnoképületének a helyi védetté nyilvánítása, továbbá a rendelet aktualizálása.

A módosítás elkészült véleményezési anyagát a honlapon, az alábbi linken tekinthetik meg! A véleményezési dokumentációval kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket jelen FELHÍVÁSTÓL számított 10 napon belül Philipp Frigyes főépítésznek címezve írásban (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) vagy elektronikus levélben a foepitesz@esztergom.hu e-mail címre, valamint a lakossági fórumon szóban és a fórumot követő 5 napon belül, legkésőbb november 14. napjáig a fenti elérhetőségekre küldve írásban vagy e-mailben tehetik meg.

Borítókép, forrás: esztergom.hu

Megosztás