Dorog

Ismét remekeltek a dorogi birkózók

Hajdúszoboszlón és Püspökladányon is rendeztek diákolimpiát, melyeken a Dorogi AC birkózó szakosztályának tagjai is részt vettek. Ez idő alatt Klányi Krisztofer az U23 albániai világbajnokságon küzdött, ahol 1 győztes és 2 vesztes mérkőzéssel a 72 kg súlycsoportban a kötöttfogásúak között a 11. helyen zárt.

Három októberi területi diákolimpiát követően Hajdúszoboszló adott otthont a hónap első diákolimpiai döntőjének, ahol az U15-ös korosztály szabadfogásban mutathatta meg tudását. A városi sportházban rendezett diákolimpián több mint 150 serdülőkorú birkózó próbált szerencsét, több olyan tehetség is szőnyegre lépett, aki a nyári, kaposvári korosztályos Európa-bajnokságon is dobogóra állhatott. Eredmény: 62 kg Torda Regő – 5. hely.

Az idei diák II-es diákolimpiai döntőre a szigetszentmiklósi, nagykanizsai és orosházi területi diákolimpiai bajnokságokról lehetett kvalifikálni. A bejutók közül összesen 153 ifjú sportoló sorakozott fel szombaton a püspökladányi Gellért Sándor Sportcentrum három szőnyegén. Eredmények: 50 kg Ekker Olivér – 5. hely, 69 kg Dóczi Botond – 1. hely.

Borítókép, forrás: dorogiac.hu

Megosztás