Esztergom

Páncéltörő gránátot találtak a Duna medrében Esztergomnál

Az extrém alacsony vízállásnak köszönhetően most olyan tárgyak is felfedezhetők a Duna medrében, melyeket eddig víz takart. Ha rozsdás vasat találunk, akkor legyünk óvatosak!

Dávid Balázs esztergomi gátőr a közösségi oldalán közölte, hogy október 18-án, szerdán reggel a Prímás-szigeten – ahol napi szinten nagyon sok ember fordul meg, főleg ilyen alacsony vízállásnál – egy „vasdarabot” talált.

„Most vettem igazán hasznát annak, hogy néhány évvel ezelőtt a Vízügyi Igazgatóság beiskolázott egy katonai robbanószer felismerő tanfolyamra. Rögtön láttam, hogy ez egy lövedék, ami veszélyes lehet, ezért hívtam a 112 segélyhívót.” – tette hozzá a gátőr, majd megjegyezte, hogy a rendőrség munkatársai nagyon gyorsan a helyszínre értek, majd értesítették a tűzszerészeket, akik szintén rövid idő alatt értek a helyszínre.

Mint kiderült, egy 37 mm-es német páncéltörő gránátot talált, kilőtt, de fel nem robbant állapotban, amiben még mindig volt robbanóanyag és gyújtószerkezet is. A lövedéket a tűzszerészek elszállították megsemmisítésre.

„Közeleg az őszi szünet, otthon lesznek a gyerekek és valószínűleg a Duna vízszintje is alacsony marad. Éppen ezért, nem lehet elégszer elmondani nekik, hogy nagyon vigyázzanak, mert egy ilyen találkozásnak könnyen tragédia lehet a vége!” – hívta fel a figyelmet Dávid Balázs.

Fotók, forrás: Dávid Balázs Facebook oldala

Megosztás