Esztergom

Minősítő gyakorlat Esztergomban

Október 12-én, csütörtökön több, mint száz fő részvételével tartotta nemzeti minősítő gyakorlatát a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Esztergomban. 

A gyakorlaton a Turul vármegyei mentőcsoport és a Gerecse járási mentőcsoport (Esztergom járás) is bizonyította rátermettségét és szakmai felkészültségét. A javarészt önkéntes tűzoltók alkotta mentőcsoportok vízkár elhárítási, árvízi és vízi mentési, keresőkutyás, kutató és mentő feladatok végrehajtását, ezek szervezését és összehangolását mutatták be az esztergomi Prímás-szigeten megrendezett gyakorlaton. A gyakorlat végrehajtását Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője is megtekintette.

A minősítőbizottság több, mint húsz szempont figyelembevételével (kommunikáció, logisztika, együttműködés, szakszerűség…) a gyakorlatot követően a mentőcsoportok gyakorlatát „megfelelőnek” minősítette, ami egy ilyen gyakorlat után a legnagyobb elismerésnek számít a végrehajtó szervezeteknek. A mentőcsoportok így újabb öt évig rendelkeznek az éles beavatkozáshoz elengedhetetlen minősítéssel.

Fotók: Pólya Mária tű. szds., Aranyosi József tű. őrgy., Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy.
Forrás: Katasztrófavédelem

Megosztás