Hírek

Tenisz bajnokságot rendeztek Nyergesújfaluban

Nagy sikerrel ért véget az október 7-8-án Nyergesújfaluban, az Előnyitt SE pályáin rendezett 2023-as Komárom Esztergom Vármegye Amatőr Bajnoksága, ahol mintegy 60 fő mérte össze tenisztudását.

Szombaton gyönyörű napsütéses időben volt részük a játékosoknak, vasárnap viszont erős széllel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. A megye távolabbi régióiból is jöttek szép számmal versenyzők és összesen 80 nevezés érkezett be. A versenyzőknek ingyenes szendvics, fröccs és szóda fogyasztást biztosítottok egész hétvégén.

Eredmények a nők egyéni versenyszámában: 1. Szőke Éva, 2. Karlosák Edina, 3. Gerendás Adrienn.

Férfi páros kategóriában 11 pár jött össze nagyon erős mezőnnyel, ahol kiszámíthatatlan volt, ki nyer végül. A 4-5 esélyes pár közül végül talán a legesélyesebb a Fodor Kornél-Kollár Lajos páros nyerte a versenyt, a döntőben legyőzve a Cseh Péter-Zámbori András kettőst. Harmadik helyezett a Tapolcsányi Patrik-Sáhó Tivadar és az Árok Dávid-Czérna Tibor párosok lettek.

A vegyes párosok küzdelme vasárnap volt, nekik egymás mellett a viharos széllel és a hidegfronttal is meg kellett küzdeniük. 9 páros volt, akik három hármas csoportban kezdték a mérkőzéseket, majd a 3 csoportelső játszott az érmes helyekért.

Végeredmény: 1. dr. Gál Gabriella-Fodor Kornél, 2. Csomor Judit-Marosvölgyi Péter, 3. Fülöp Orsolya-Sitku Pál.

Férfi egyéni harmadik kategóriában (Gajtkó Géza emlékverseny) 9 résztvevővel nagyon komoly küzdelmek mentek, a csoportmérkőzések után egyenes kiesésben döntötték el a helyezések sorsát: 1. Kertész Tamás, 2. Fodor László, 3. Sáhó Tivadar és Ligeti András.

Kettes kategória (Szerencsés Tibor emlékverseny) volt az, amit talán a legnehezebb volt megnyerni. 18 induló, csoportmérkőzések után 16-os egyenes kieséses táblával folytatódtak a mérkőzések. Már a legjobb 8 között nagyon komoly összecsapások voltak, végül pedig a döntőben a két Dorogi OB 3-as fiú összecsapását láthatta a nézők. Kollár Lajos pedig duplázott, a páros után az egyest is behúzta Cseh Péter pedig a második ezüstérmét vehette át a versenyen. A harmadik helyezettek: Szirtes Csongor és Czérna Tibor lettek.

A legjobbak kategóriában (dr. Lassú Imre emlékverseny) is többen voltak, mint tavaly, 8 fő mérte össze erejét. Az elődöntőkre ki is alakult egy szenzációs meccs, Koncsol Ferenc és a tavalyi címvédő Both Richárd összecsapása. Nagyon színvonalas mérkőzésen 7-5 arányban nyert és jutott a döntőbe Ricsi. A másik elődöntőben Flórián Márk legyőzte Kollár Lajost, akinek aznap ez a 9.meccse volt már. Jöhetett másnap a döntő, ami a torna záró mérkőzése lett. A tavalyi döntő visszavágóján ezúttal Márknak sikerült a visszavágás és ő emelhette magasba a trófeát! Harmadik helyezett: Koncsol Ferenc és Kollár Lajos.

A verseny érdekessége volt két veterán teniszező összecsapása: Csorba Zoltán Miskolcról és Szabó Misi bácsi Nyergesújfaluról. Mindketten 80 év felettiek, de még aktívan teniszeznek.

Fotók, forrás: Sitku Pál (KEM Tenisz Facebook csoport)