Dorog

Letartóztatták a tolvajpáros egyik tagját

Tegnap írtuk, hogy egy nő és egy férfi dorogi és esztergomi üzletekből többek között kozmetikumokat, vegyi termékeket és szeszes italt loptak. A rendőrök kihallgatták, majd őrizetbe vették a férfit. A bíróság most elrendelte az előzetes letartóztatását.

A gyanú szerint a 33 éves nő és a 32 éves férfi 2022. május és június között esztergomi és dorogi üzletekből lopott. A cselekményeket közösen hajtották végre. Javarészt vegyi termékeket, kozmetikumokat és szeszes italt vittek el. L. Mónikát és L. Ferencet azonosították az esztergomi rendőrök. Időközben azt is megállapították, hogy a nő még 2022. augusztus 30-án egy esztergomi drogériából lopott kozmetikumokat, valamint egy hónap múlva az egyik budapesti üzletből is hasonló termékeket. A története itt még nem ért véget, egy benzinkúton is lopott.

Időközben a nő kihallgatása megtörtént, míg a férfi elszámoltatására nem került sor, mivel ő több idézésre sem jelent meg. Elérhetetlenné vált, ezért körözést adtak ki ellene. Őt 2023. október 10-én hajnalban Vácon fogták el a rendőrök. Az esztergomi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A tettesek ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

2023. október 12-én az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta az őrizetbe vett férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt, és azért, mert az elkövető a hatóság elől elrejtőzött. Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

Forrás: police.hu