Esztergom

Inkubátorház létesült Esztergomban

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében mintegy 534 millió forintból Inkubátorházat létesítettek Esztergomban, melynek az ünnepélyes átadóját október 11-én tartották meg.

Az átadó ünnepségen Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, hogy az előző testület nem ezt a helyszínt választotta, viszont azért jelölték ki új helyszínnek az ipari parkot, mert ez a helyi gazdaság motorja. A polgármester kiemelte, hogy 2022 májusában adták át a munkaterületet és a városfejlesztési osztály hathatós munkájának köszönhetően ma átadásra kerül az épület.

Az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata által benyújtott TOP – 1.1.2-16-KO1-2017-00003 azonosító számú „A helyi gazdaság fejlesztéséért – inkubátorház építése Esztergomban” című pályázat keretében mintegy 400 négyzetméter alapterületű kétszintes Inkubátorház épülhetett meg a Mátyás király utca 33. szám alatt. A földszinten recepcióval és büfével ellátott fogadótér, valamint 2 műhelynek alkalmas helyiség, míg az emeleten 4 irodahelyiségből álló blokk, egy tárgyaló, egy konferenciaterem, vizesblokk és teakonyha található.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat koordinálásban megvalósult beruházás célja, hogy a helyi, innovatív gazdasági szereplőknek működési teret biztosítson, valamint az esztergomi ipari parkba települt kezdő mikro-, kis- és középvállalkozások számára az első években megfelelő háttérinfrastruktúrát kínáljon.

Az Inkubátorház olyan induló vállalkozásoknak nyújt segítséget, akik tevékenységük végzéséhez nem rendelkeznek megfelelő helyiséggel, irodatechnikai és kommunikációs berendezésekkel. Továbbá vállalkozásuk fejlesztéséhez tanácsadásra, különböző szolgáltatásokra és együttműködésre van szükségük.

A kezdő vállalkozások az irodák, illetve műhelyek bérlésének jogát, valamint a hozzá tartozó inkubációs programot pályázati úton nyerhetik el. Továbbá az inkubátorházban vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, oktatási intézményeknek, magánszemélyeknek konferenciatermet, valamint tárgyalót kínálnak alkalmi bérlésre.

Az inkubátorház szolgáltatásairól bővebben az esztergomiinkubatorhaz.hu honlapon olvashatnak!

Fotók: esztergomiinkubatorhaz.hu / dorogimedence.hu