Dorog

Saját gondozóját lopta meg a dorogi nő

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a dorogi nővel szemben, aki a betegségében neki segítő nőtől több mint kétmillió forintot lopott.

A vádirat szerint a sértett néhány napig az elkövető dorogi lakásában tartózkodott azért, hogy a beteg nő segítségére legyen a családja és a háztartás ellátásában. Az elkövető 2023. június 1-jén bement a gondozó nő által használt szobába, ahol pakolás közben megtalálta a sértett megtakarított pénzét tartalmazó táskát. A sértett éppen nem volt ott a lakásban.

Az elkövető a sértett pénzéből ellopott 2.100.000 Ft-ot, amelyből 570.000 Ft-ot egy ismerősének adott, aki nem tudott a pénz lopott voltáról, utóbb ez a férfi visszaadta ezt a sértettnek. A lopott pénz nagy részét az elkövető ismeretlen személyek felé fennálló tartozásai kiegyenlítésére költötte el. A pénzből a nyomozó hatóság 140.000 Ft-ot foglalt le a tolvaj szobájából, a lefoglalt pénzt a sértettnek visszaadta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben lopás bűntette miatt jogerősen 476.000 forint pénzbüntetést szabott ki, mely összeg meg nem fizetése esetén fogház fokozatú szabadságvesztésre kell azt átváltoztatni. A bíróság továbbá kötelezte a vádlottat 1.390.000 forint kártérítés sértett részére történő megfizetésre. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás