Esztergom

Rendszeresen lopott az álompár Esztergomban

Vádiratot nyújtottak be azzal a férfivel és nővel szemben, akik élettársként társtettesek voltak. Többek között húskészítményeket, rézkábeleket, kéziszerszámokat és elektromos kuktát loptak Esztergomból.

A vádirat szerint az elkövetők 2022. november 14-én az esztergomi élelmiszerüzletbe lopni mentek. A tolvajok az üzletben összehangoltan mozogva, egymás tevékenységét segítve 35.300 Ft értékben loptak vákuum csomagolású húskészítményeket oly módon, hogy azok egy részét a nő a nála lévő táskába, más részét a férfi a ruházatába rejtette.

Erről az esetről készült felvétel:

Az elkövetők más lopásokat is elkövettek. 2022. november 21-én az esztergomi ingatlan ajtaját a férfi felfeszítette, az ajtó üvegezését betörte, a házban lévő 3 eres elektromos vezetéket elvágta, abból mintegy 20 métert, továbbá 1 darab bőröndöt és kézi szerszámokat, valamint a teraszról egy darabhűtőmotort vitt el. A férfi az udvari tárolóhelyiség lakatját is lefeszítette és onnan a lakatot, 1 darab elektromos kuktát, továbbá 5 darab főzőedényt vitt el. A férfi a lakóház és tároló közötti mintegy 20 méter hosszúságú 3 eres elektromos vezetéket is elvágta és elvitte. Az élettársa az udvaron figyeléssel biztosította a férfi lopását, valamint közösen vitték el a lopott tárgyakat. Az elkövetési érték 26.300 forint.

2022. november 22-én az elkövetők édesapjának az esztergomi ingatlanánál lopás végett jelentek meg. A férfi az udvaron lévő tárolóhelyiség zárt ajtaját berúgta, és onnan 1 zsáknyi, 80 kg tömegű 24.000 Ft értékű rézkábelt vittek el. A lopott rezet a férfi egy laptopra cserélte.

A nő büntetlen, a férfi háromszor volt büntetve. Az Esztergomi Járási Ügyészség 3 rendbeli lopás vétsége miatt a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, a nőt pénzbüntetésre, illetve mindkét elkövetőt egyaránt 23.417 forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség