Esztergom

Újra várja a vendégeket a Viverum Bistro

Új arculattal, ambiciózus vezető irányításával nyitott újra a Viverum Bistro, mely üde színfoltja lehet Esztergom gasztronómiai és kulturális életének. A település „szélén” található vendéglátóhely az ínycsiklandó ételek mellett programokkal is kívánja bizonyítani: ha új élményekre várunk, akkor mindenképpen megéri magunk mögött hagyni a belvárost.

Nem is indíthatnánk kellemesebb pillanattal a napunkat annál, minthogy egy aranyhalakkal teli kis tó partján fogyasztjuk el reggeli kávénkat. Minderre lehetőség nyílik azoknak, akik betérnek a Viverum Bistro-ba, ahol térségi viszonylatban egyedülálló módon a Laurino Rossi nevű olasz pörkölt kávékülönlegességet is megkóstolhatjuk. Krémes, finom íze rögtön belopja magát a szívünkbe és pillanatok alatt eltölt bennünket az itáliai életérzés.

Ám a kávé csak az „első állomása” annak a gasztronómiai utazásnak, melyre a Viverum Bistro elkalauzol bennünket. Galszterné Vörös Katalintól, az újranyitott vendéglátóhely vezetőjétől megtudtuk, hogy a kiszállítás mellett hétfőtől péntekig reggelizni is lesz lehetőség és 8-tól 16 óráig menü jellegű étlappal fogadják a vendégeket. Az italkínálat is tartogat meglepetéseket, hiszen a városban egyedülállóként turmixot és smoothie-t is lehet fogyasztani náluk melyeket akár magunkkal is vihetünk.

Jó hírünk van a tradicionális magyar konyhát kedvelőknek, hiszen egy jó gulyáslevesre is betérhetünk a Viverum Bistroba, de a kulináris különlegességek tárháza is sokrétű, így például a menükínálatban a tagliatelle nevű tradicionális olasz tészta, cékla rizottó, vagy éppen csőben sült brokkoli is egyaránt megtalálható lehet. Galszter Richárd séf igyekszik minden ízvilágot megjeleníteni és gondoskodni fog arról, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő, minőségi ételeket. A tervek szerint hamarosan lesznek majd bruch-os, azaz büféasztalos reggelik, ebédek és vacsorák is.

A Viverum Bistro kultúra szempontjából is igyekszik maradandó élményt nyújtani, ennek jegyében a tervek szerint havonta fognak tartani tematikus programokat. Első körben ismertebb előadókkal, művészekkel lesznek beszélgetős estek. November 24-én Falusi Mariannal, a PA-DÖ-DŐ énekesével találkozhatnak – és persze dalolhatnak együtt – az érdeklődők. De lesznek a későbbiekben borvacsorák, gyermekprogramok, workshopok és a karácsony sem telhet majd el eseménytelenül. Születésnapi összejöveteleknek, céges rendezvényeknek is szeretnének otthont adni, de szívesen várják a csoportokat is.

A trendek szerint nem mindenki szeretne hajnalig tartó, hatalmas lakodalmat, ráadásul a kisebb, akár 30-40 fős esküvők, ceremóniák is ugyanannyira hangulatosak lehetnek, feltéve, ha ehhez megtaláljuk a megfelelő környezetet. Katalin szeretné, ha a Viverum Bistro a jövőben vacsorával egybekötött polgári szertartásoknak is helyszínül szolgálna, hiszen a jegyespárok gyönyörű helyszínen fogadhatnak örök hűséget egymásnak.

A vezetőja jövőbeli tervekkel kapcsolatban azt is elárulta, hogy tavasszal szeretnék egy kis kiülős terasszal bővíteni a bisztrót, így akár közvetlenül a vízparton is elfogyaszthatjuk majd az ételeket.

A saját parkolóval rendelkező Viverum Bistro a Verseghy Ferenc utcai Viverum Medical Centerben található, így aki a Táti úton közlekedik, mindenképp térjen be egy kávéra, netán egy ízletes ebédre.

Megosztás