Hírek

A szépkorúakat köszöntötték Leányváron

Október 6-án, pénteken délután a szépkorúakat köszöntötték Leányváron, ahol többek között bemutatták és átadták azt az imázsfilmet is, melyet a vármegyei önkormányzat a település részére készített.

A résztvevők először Aranyosi Ervin: A suszter fiatalsága című versét hallgathatták meg Fári-Nagy Zsuzsanna előadásában, majd Fári Csaba polgármester köszöntötte az összegyűlteket, a település legidősebb polgárainak pedig ajándékot is adott.

Következőként Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet, majd a szépkorúak megtekintették a kisfilmet, melyet Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke díszdobozos pendrive-on adott át a polgármesternek. Romanek Etelka kiemelte, hogy nagyon szép drónfelvételek láthatók a filmben, melyek a település nevezetességeit örökítik meg.

Leányvárról készült imázsfilm:

A Vármegyejáró filmsorozatban már közel 70 településről nézhető meg imázsfilm a Mivármegyénk YouTube csatornáján. A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósult meg.

A program további részében a résztvevők megtekintették a Leányvári Német Nemzetiségi Ifjúsági Tánccsoport, valamint a Leányvári Német Nemzetiségi Dalkör műsorát. A vacsora után pedig Sax Norbert harmonikajátékát hallgatták meg.