Kék hírek

Ittasan gázolta halálra kesztölci barátját

Nem jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy baráti összejövetel után súlyosan ittas állapotban gépkocsiba ült, azzal az egyik barátját elütötte, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az áldozat a sérüléseibe belehalt.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. június 6-án egy baráti összejövetelen szeszesitalt fogyasztott, majd egy tehergépkocsival Kesztölc lakott területén közlekedett. A férfi a haladása során a működő közvilágítási lámpákkal ellátott útszakaszon ittassága miatt nem észlelte – a járda hiánya miatt az úttesten szabályosan, a vádlottal azonos irányba gyalogosan haladó – a vele korábban a baráti összejövetelen együtt szórakozó sértettet, akit járművének jobb elejével elütött.

Az ütközés következtében a sértett a gépjárműnek csapódott, majd a vízelvezető árokba esett, és az elszenvedett súlyos sérülések miatt a helyszínen elhunyt. A vádlott észlelte az ütközést, ennek ellenére a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. szeptember 21. napján tartott előkészítő ülésen, halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult ügyben a vádlottat halmazati büntetésként 5 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 5 év közügyektől eltiltásra és 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu