Esztergom

Éjjeliőr lopta meg az alvó vendéget Esztergomban

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal az éjjeliőrrel szemben, aki az alvó vendégtől vette el a telefonját és készpénzét egy esztergomi szórakozóhelyen.

A megállapított tényállás szerint a sértett 2022. november 12-én a hajnali órákban az esztergomi szórakozóhely bejárati ajtaja melletti virágtartón ülve elaludt, közben a mobiltelefonja a kezéből kicsúszott. Az éjjeliőrként dolgozó vádlott a sértett lába mellől felvette a 60.000 forint értékű telefont és elsétált onnan. A vádlott néhány perc múlva visszament a még mindig alvó sértetthez, átkutatta a ruházatát, a pénztárcájából kivett 3.000 forint készpénzt és azt is magával vitte. A vádlott észrevette, hogy a biztonsági kamerák rögzítették a cselekményét, ezért visszaadta a sértettnek a mobiltelefont.

A kifosztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki, valamint kötelezte 17.100 forint kártérítés megfizetésére. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A cselekményről készült felvétel:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék