Esztergom

Ittasan bántalmazta feleségét

Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki ittas állapotban térdével arcon rúgta feleségét, majd a hajánál fogva a kavicsos földön húzta Esztergomban.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. szeptember 25-én az esztergomi lakásban, ittas állapotban szóváltásba keveredett a feleségével, a sértettel. A nő kiment az udvarra és leült a földre, de a vádlott utána ment és felszólította, hogy menjen vissza a lakásba. Ennek a sértett nem tett eleget, mire a vádlott megragadta a sértett haját és a térdével megrúgta a sértett arcát.

A rúgás következtében a sértett a jobb szemöldök vonalában 2 cm-es zúzott sebzést szenvedett, ez a terület megduzzadt és az orra vérzett. Ezt követően a vádlott a sértettet a hajánál fogva húzta a kavicsos földön, amitől a nő térdén horzsolás keletkezett. A bántalmazás módja alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. szeptember 12. napján tartott előkészítő ülésen, testi sértés bűntette miatt indult ügyben 1 év 2 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az kihirdetését követően jogerőssé vált.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék