Esztergom

Szépkorúak akadémiája Esztergomban

Szépkorúak akadémiája címmel programsorozatot indít az esztergomi könyvtár a Magyar Nemzeti Múzeum esztergomi egységeivel karöltve. Az első alkalom szeptember 12-én, kedden reggel 9 órakor lesz a Balassa Bálint Múzeumban (Pázmány Péter utca 13.). A rendezvényen való részvétel ingyenes!

A Magyar Nemzeti Múzeum esztergomi egységei (a MNM Esztergomi  Vármúzeuma, a MNM Balassa Bálint Múzeuma, a Babits Mihály Emlékház) valamint a Helischer József Városi Könyvtár arra vállalkoznak, hogy minden hónap második keddjén délelőttönként a város érdeklődő szépkorú lakói számára találkozót szervezzenek a múzeumban, a könyvtárban, vagy épp egy ásatáson. Megmutatják a kiállításaikat, a restaurátor műhelyt, mesélnek a napi munkánkról. Elmondják, melyik kollégájuk mit is dolgozik, milyen problémák izgatják, mi az a felfedezés, aminek épp nagyon örül. A hallgatóság a végén még vizsgát is tehet az esztergomi múzeumi és könyvtári világ ismeretéből.

A történet ezzel nem ér véget, sőt, itt kezdődik: A szépkorúak akadémiájának résztvevői jogot szereznek arra, hogy ezt követően segítsék a szervezetek munkáját. Vezethessék barátaikat, családtagjaikat a múzeumi tárlatokon, segítsenek a múzeumok éjszakája rendezvényein, egy ásatáson, vagy épp a könyvtár rendezése során.

„A szépkorúak akadémiáján a múzeum és a könyvtár is tanul. Megtanuljuk, mi az, ami igazán érdekli a körülöttünk élőket, mi az a kiállítás, program, amit szívesen megélnének. Reméljük, azt is megtudjuk, mik azok az emlékek, melyekkel ők is hozzá tudnak járulni a város múltjának bemutatásához, vagy épp mi az a sütemény, amit mesterien tudnak készíteni, és ezt akár velünk is megosztanák.” – közölték a szervezők.

Facebook esemény>>

Megosztás