Hírek

Fűkaszákat loptak el Tokodaltárón

Vádat emeltek azokkal a férfiakkal szemben, akik két fűkaszát loptak el egy tokodaltárói ingatlanról.

A vádirat szerint két elkövető férfi 2023. május 29-én hajnali 3 óra körül gépkocsival megközelítette a sértett tokodaltárói házát, majd gyalogosan mentek oda. Az egyik férfi az ingatlan kerítésén át bemászott az udvarba, majd kiadott a kint várakozó társának két fűkaszát, és azokat közösen elvitték egyikük tokodaltárói ingatlanába. Az elkövetési érték összesen 38.980 Ft. A két fűkaszát az egyik tolvaj 20.000 forintért eladta, a nyomozó hatóság a vevőtől azokat lefoglalta és a sértettnek kiadta.

Az egyik elkövető 2023. május 5-én egy esztergomi ingatlan udvarára a kerítésen át bemászott, onnan kidobott egy 3.900 forint értékű vasbeton rács darabot, majd a 120.000 forint értékű állványt a kerítésnek döntötte, megpróbálta a kerítésen átemelni. A zajra felfigyelt a sértett, aki odakiabált, mire a tolvaj elbújt. A sértett a férfit észrevette, mire a tolvaj a kerítésen átugrott és elmenekült. A sértett ekkor az utcára kiment és a szomszédos ingatlan előtt felismerte a tolvajt, értesítette a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták őt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban az egyik elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, a többszörös visszaeső társával szemben elzárásra tett indítványt.

Felvétel a fűkaszák ellopásáról:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség