Hírek

Vasúti fényjelzőnek ütközött Süttőn

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki mintegy százzal közelítette meg a kanyarban lévő vasúti átjárót Süttőn, ezért lesodródott az útról, majd a szalagkorlátnak, után pedig egy fényjelző készüléknek ütközött.

A vádirat lényege szerint a férfi 2022. február 25-én az esti órákban a 10-es főúton haladva Neszmély felől Lábatlan irányába vezette a személygépkocsit, melyben a vádlotton kívül még négy személy utazott. A vádlott nem 50 km/óra, hanem 92-101 km/óra közötti sebességgel közelítette meg Süttőn a kanyarban lévő vasúti átjárót, ezért kisodródott, majd először a szalagkorlátnak, utána pedig a vasúti átjárót biztosító fényjelző készüléknek ütközött, majd a vasúti sínen tovább sodródva állt meg. A balesetben a vádlott és utasai nem sérültek meg.

Figyelemmel arra, hogy a fénysorompó kidöntésével a vasúti átjárón történő áthaladást biztosító rendszer alacsonyabb biztosítási szintre került, és a személygépkocsi sínen való elhelyezkedésével a vasúti sínen akadály létesült, kialakult – a vasúti közlekedési ágazat vonatkozásában – a más, vagy mások életét, vagy testi épségét sértő baleset bekövetkezésének reális veszélye.

A Tatabányai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint hosszabb időtartamú járművezetéstől eltiltásra ítélje a vádlottat.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség