Esztergom

Szalagkorlátra borult egy nyerges vontató Esztergomnál

Szeptember 4-én, hétfőn este oldalával a szalagkorlátra borult egy nyerges vontató Esztergom térségében, a 11-es és a 117-es főutak találkozásánál.

Gányai Balázs rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy 20 óra 40 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Esztergom külterületén a 11-es számú főúton közlekedett egy 40 éves ipolytölgyesi lakos, utas nélkül az általa vezetett vontatóval és a hozzá kapcsolat pótkocsival Esztergom irányából a 117-es számú út irányába. A 11-es számú főút és a 117-es számú út kereszteződése előtt egy enyhén balra ívelésű útkanyarulatban a szerelvény sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, így az úttestről jobbra az útpadkára letért, a szalagkorlátnak ütközött, majd a szalagkorlátot kidöntve a szerelvény a füves útpadkán a jobb oldalára borult.

A balesetben személyi sérülés nem történt, a sofőrnek helyszíni bírság került kiszabására, melyet tudomásul vett.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek a balesethez, a közútkezelő szakembereit is a helyszínre kérték.

Fotók: L. Balázs (10-es út Facebook csoport)

Megosztás