Esztergom

Három férfit vert meg az esztergomi vasútállomáson

Börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki az esztergomi vasútállomáson három férfit bántalmazott.

A vádirat szerint 2023. január 10-én az esztergomi vasútállomás területén a sértett mobiltelefonja, és bankkártyája ismeretlen körülmények között kikerült a birtokából, azt röviddel később egy nő találta meg az épület mellett. A nő a talált tárgyakat a jegypénztárban kívánta leadni, azonban azt tőle az elkövető elkérte. A sértett ezt szóvá tette az elkövetőnek, aki ekkor kiment a váróteremből, a sértett szintén kiment innen.

Az elkövető a peronon álló sértetthez odament, őt egy alkalommal könyökkel arcon ütötte. A sértett a földre esett, és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására. A biztonsági kamera rögzített felvételen ez a cselekmény látható.

Az elkövető ezt megelőzően egy másik férfit a váróteremben vállon lökött, és arcul ütött, mert kérése ellenére sem pénzt, sem cigarettát nem adott neki, a megütött férfi sérülést nem szenvedett.

Az elkövető a vasútállomás parkolójában egy harmadik férfit is megvert. Az elkövető ezt a férfit arra kérte, vigye őt el valahová a gépkocsival. A sértett ezt megtagadta, ezért a férfi a gépkocsira ráütött. A sértett ekkor a gépjárműből kiszállt, mire az elkövető őt többször ököllel arcon ütötte. A sértett próbált védekezni, a támadót a földre vitte, azonban az elkövető többször térddel megrúgta, majd felállva ismét több alkalommal arcon és felsőtesten ütötte. A bántalmazás következtében sértettnek bordatörése, jobb alkarjának törése, szemüregkeret- és orrcsonttörése törése keletkezett.

A súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a letartóztatott férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség