Hírek

Marihuánát termesztettek Tokodaltárón

Meghosszabbították az előzetes letartóztatásukat azoknak a férfiaknak, akik Tokodaltárón marihuánát termesztettek, majd terítettek. Az egyik férfi mikor megtudta, hogy büntetőeljárás indul ellenük, a kábítószer egy részét elégette, a többit pedig fagylaltosdobozba rejtette, majd elásta.

Az indítványban írt megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú esztergomi férfi 2021. október hónaptól kezdődően 2022. szeptember 23. napjáig terjedő időszakban másfél-két hetente értékesített marihuánát, valamint amfetamint legalább 25 fő fogyasztó részére. A két felnőttkorú férfi 2022 tavaszától kezdően a tokodaltárói ingatlanban marihuánát termesztett, a leszüretelt növényt, valamint egyéb szintetikus kábítószert értékesített a fiatalkorú elkövető felhasználásával.  Az egyik felnőttkorú férfi egy fogyasztó részére 2022 nyarától rendszeresen értékesített marihuánát és amfetamint.

A másik felnőttkorú férfi Budapesten havonta egymillió forintért vásárolt különböző kábítószereket, amelyeket a fiatalkorú férfi részére, valamint más személyek részére adott el. Ez a férfi, amikor értesült a büntetőeljárás megindulásáról, a termesztett marihuanát elégette, míg más kábítószert egy budapesti ingatlan területén fagylaltos dobozban elásott. Az esztergomi rendőrök az elkövető útmutatása alapján az így elrejtett kábítószert kiásták és lefoglalták.

A kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben a bíróság a három férfi letartóztatását egy-egy hónapra, 2022. október 5-én rendelte el. Az ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a három elkövető letartóztatását kettő hónappal, azaz 2023. november 5-ig hosszabbítsa meg tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott.

Az üggyel kapcsolatban korábban a Zsaru Magazin interjút készített Hernádi Balázs alezredessel, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjével, melyet ide kattintva olvashatnak el!

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség