Hírek

Az államalapítás ünnepén adták át Sárisáp imázsfilmét

Falunappal egybekötve rendezték meg a Szent István Napot és az Új Kenyér Ünnepét Sárisápon augusztus 19-20. között, ahol bemutatták és átadták azt az imázsfilmet is, melyet a vármegyei önkormányzat a település részére készített.

Az eseményen beszédet mondott Kollár Károly, Sárisáp polgármestere, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, aki egy díszes pendrive-on adta át a Sárisápról készített imázsfilmet Kollár Károly polgármesternek.

A beszédek után Rajk János plébános megáldotta az új kenyeret, majd az évtizedes hagyományokhoz hűen Sárisáp Község Önkormányzat képviselő testületének kitüntetéseit adták át.

Sárisáp Község Önkormányzata a „Sárisápért” Kitüntető címet adományozta Friedrich József részére. Friedrich József Annavölgy és Sárisáp Kertbarátai és Borbarátnői Egyesület elődjének alapító tagja, illetve Dorogi Bányászati Szövetség Sárisápi Nyugdíjas Alapszervezetének elnökségi tagja. A díjat tevékenységeiért, illetve hosszú éveken át végzett kitartó munkájáért kapta. Ezt követően a polgármesteri dicséreteket adták át.

A kétnapos eseményen színes programokkal, lovaskocsis felvonulással, kiállításokkal, bográcspartival, helytörténeti és gyermekprogramokkal, utcabállal, valamint tűzijátékkal várták az érdeklődőket.

Az imázsfilmről: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatának „Vármegyejáró” című filmsorozata bemutatja a vármegye mind a 76 települését, melyeket a településeken szervezett ünnepségeken adnak át. A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósul meg.

Sárisápi imázsfilm:

Fotók: Erős Gábor Facebook oldala