Hírek

Vízipisztoly csatát szerveztek Esztergomban

Sikerült a rekordállítás, sőt rekorddöntés is született a Magyar Fürdőszövetség által szervezett országos vízipisztoly csatában. Az Aquasziget Esztergom 216 fővel vett részt az akcióban.

Az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, országszerte kerekítve összesen 5900 (+/-10% hibahatárral) fürdővendég vett részt valamelyik strandon a fergeteges vízipisztoly csatában. Ezzel két új rekord is született a helyszínek számát és a résztvevők számát is illetően.

  1. Rekordot állítottak fel a helyszínek számát tekintve, 14 órától – 15 percen át – vízipisztolycsata folyt országszerte 37 helyszínen. (Eddig ez egy-egy önálló helyszínen történt.)
  2. Új rekord született a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők száma: kerekítve összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral).
  3. Egyúttal pedig a rekorddöntés is sikerült az egy helyszínen vízipisztolycsatát játszók számát tekintve. Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját a mostani új rekord kerekítve 1200 fő. Helyszíne a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdő.

A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette.

Az Aquasziget Esztergom 216 fővel járult hozzá a rekordkísérlethez, ezzel a 37 fürdőből a hatodikak lettek!