Hírek

Habsburg György: örülök, hogy megemlékeznek Erzsébet királynéről

20 éve avatták fel Erzsébet királyné szobrát Esztergomban, valamint 30 évvel ezelőtt létesített testvérvárosi kapcsolatot Esztergom a németországi Ehingennel. Az évfordulók kapcsán ünnepséget tartottak az Esztergomi Szent István Napokon az Erzsébet parkban augusztus 19-én.

Az ünnepség kezdetén a résztvevők zenei kísérettel elénekelték a magyar, majd a német himnuszt. Beszédet mondott Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, Alexender Baumann, Ehingen főpolgármestere és IV. Károly, Magyarország utolsó uralkodójának unokája, Habsburg György, Magyarország franciaországi és monacoi nagykövete.

„Erzsébet királynének köszönhető a kiegyezés, ami a legszebb dolog volt az ország életében és én, mint a Habsburg család tagja nagyon örülök, hogy Esztergomban megemlékeznek Erzsébet királynéről, Sissiről.” – mondta Habsburg György az Erzsébet parkban található szobor jubileumával kapcsolatban.

„Ehingen és Esztergom együttműködése időt kiállt, hosszú éveken át örömmel, tenni akarással és szeretettel átszőtt kapcsolat, melynek ma ünnepeljük a 30 éves testvérvárosi jubileumát. Két város köteléke, melyet nem a nyelv, nem a nemzeti azonosság fűz össze, hanem az egymás élete iránti tisztelet és a benne lelt öröm.” – mondta a testvérvárosi kapcsolatról Hernádi Ádám.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek a testvérvárosi kapcsolat 30. évfordulóján ebben a csodálatos városban. Erzsébet királyné mellszobrát 20 évvel ezelőtt Ehingen város ajándékozta Esztergonak. A mellszobor pedig jele annak, hogy mennyire értékeljük a két város kapcsolatát és Esztergomot. A szobor másolata az irodám előtt áll, minden nap elmegyek előtte és minden nap gondolok Esztergomra.” – mondta Alexender Baumann.

Megosztás