Hírek

Egy hét alatt közel 20 ezer gyorshajtó

A ROADPOL SPEED akciónak döbbenetes eredménye lett. Egy hét alatt közel 20 ezer gyorshajtót szűrtek ki a forgalomból országosan. Ebből a dorogi rendőrök 29 fővel szemben intézkedtek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján 2023. augusztus 7. és 13. között tartott akciót a rendőrség. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrték ki.

Az ORFK tájékoztatása szerint az ellenőrzés ideje alatt a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 19 320 esetben intézkedtek a rendőrök. Leállítás során 6 663 intézkedés volt, leállítás nélkül 12 657 jogsértést rögzítettek az egyenruhások.

Marosán Angelika rendőr hadnagytól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy az ellenőrzés ideje alatt Komárom-Esztergom vármegye illetékességi területén, a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt 471 esetben intézkedtek a rendőrök. A vármegye területén leállítás során 131 intézkedés volt, leállítás nélkül 340 jogsértést rögzítettek az egyenruhások.

Továbbá közvetlen a régiónkban, az Esztergomi Rendőrkapitányság területén leállítás során 12 intézkedés volt, leállítás nélkül 46 jogsértést rögzítettek, a dorogi rendőrök 29 fővel szemben intézkedtek gyorshajtás miatt.

Megosztás