Hírek

Naperőmű-parkot épít a Zoltek Zrt.

A Zoltek Zrt. a napokban a közösségi oldalán arról számolt be, hogy vállalatuk számára kiemelten fontos a folyamatos fejlődés és fenntarthatóság, szem előtt tartva a környezettudatosságot. Ennek szellemében döntöttek amellett, hogy a termelést megújuló energiával támogatják, ezért is kezdték meg a naperőműpark kiépítését a Duna partján, melynek jóvoltából a Zoltek környezetkímélőbbé teszi működését, figyelve az élhetőbb jövőre.

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal, illetve a szakhatóságokkal közösen felmérték a vállalat tulajdonában álló övezeteket, és megkezdték az előkészítő munkálatokat.

„Szeretnénk megnyugtatni a lakosságot, csak a legszükségesebb mértékben alakítjuk át a vállaltunk birtokában lévő területeket, ahol zömmel idegen-honos, invazív fák kerülnek kivágásra. Mivel a zöldterületet pótolni szeretnénk, ezért a Zoltek Zrt. őshonos fák ültetéséről gondoskodik Nyergesújfalu-szerte a helyi önkormányzattal együttműködve.” – tették hozzá.

Szintén a naperőmű-park beruházás keretén belül a Zoltek Zrt. saját költségén Nyergesújfalu közigazgatási határáig meghosszabbítja a dunai árvízvédelmi gátat, mely mindenki védelmét szolgálja majd.

Forrás: Zoltek Zrt. Facebook oldala

Megosztás