Hírek

Kerékpárverseny miatt forgalmirend-változásra kell számítani Esztergomban

2023. augusztus 6-án, varásnap urban downhill városi kerékpárversenyt rendeznek Esztergomban. A verseny a Szent István koronázási szobortól indul és a József Attila térre érkeznek be a kerékpárosok. A verseny biztonságos lezajlása, valamint a városi gyalogos- és gépjárműforgalom biztonsága érdekében ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be Esztergomban – közölte az önkormányzat a hivatalos honlapján.

A tervezett útvonal a következő: Rajt: Szent István koronázási szobra -> Rondella kávézó előtti kavicsos-földes nyomvonal -> Bazilika Dunára néző oldala -> A Bazilika és a Vármúzeum közötti tér kb. 2-2,5m széles sáv a „,harangkert” irányába majd be a „harangkertbe” -> A fa-hídon és a rázós köveken le, majd jobbra és le a füves domboldalon, majd a lépcsőkön egészen a Bajcsy- Zsilinszky út és a Pázmány Péter út kereszteződéséig -> a Kis Duna sétányra kanyarodva érkezés a célhoz. Célterület: József Attila- tér, illetve a Kis Duna sétány kb. 150 m-es szakasza.

Forgalomkorlátozások:

  • Lezárják a József Attila teret augusztus 5-én 9 órától augusztus 6-án 19 óráig.
  • A Pázmány Péter utca és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése (részlegesen), a Bajcsy-Zsilinszky út járdái, a Várhegy járdái és lépcsősorai, a Liszt Ferenc utca, a Kis-Duna sétány a József Attila tér és a Kis-Duna sétány 5. szám közötti szakaszán, valamint a 16327/3 hrsz-ú ingatlan területén 200 m2-es parkoló terület augusztus 5-én 16.00-19.00 között, valamint augusztus 6-án 8.00-19.00 között lesz lezárva.
  • A Pázmány Péter utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződése a versenypálya kordonnal és közterület-felügyelők segítségével biztosított áteresztő pontjaként funkcionál majd, ahol a versenyzők indításához kapcsolódva igény szerint, de kb. 5 percenként átengedik a gépjárműveket a versenyzők részére kordonnal elkülönített pályán.

 

A versennyel kapcsolatban további részletek ide kattintva olvashatók!

A bringasport.hu cikke>>

Forrás: esztergom.hu
Borítókép: illusztráció