Dorog

Új játékosok a Dorogi FC-nél

Július utolsó hétvégéjén kezdődik a labdarúgó NB III-as bajnokság. Július 29-én, szombaton 13 órakor az Észak-Nyugati csoport első fordulójában a ZTE FC II-vel mérkőznek meg a dorogiak a zalaegerszegi ZTE Arénában. Cikkünkben kigyűjtöttük a Dorogi FC új játékosait!

Miután Dorog Város Önkormányzata szerepet vállalt a Dorogi FC felnőtt csapatának működtetésében, a továbbiakban Blázsik Ferencet bízta meg a szakmai vezetés feladataival, valamint az új vezetőedző, Bekő Balázs irányításával vág neki a bajnokságnak az immáron NB3-as csapat. A csapat kerete is nagy mértékben átalakult, igaz, több korábbi játékos is a közös folytatás mellett döntött.

Balla Mátyás: a 21 éves középpályás Szandán kezdte pályafutását, ahonnan a DVSC akadémiájára került. A Debrecenben töltött hét szezon alatt három alkalommal a másodosztályú csapat kerettagja is volt, de a 2020-2021-es szezontól rendszeresen szerepelt az NB3-as csapatban is. A mögöttünk lévő idényben a Békéscsaba és Hajdúszoboszló mezében is szerzett harmadosztályú tapasztalatokat, összesen harminc mérkőzésen lépett pályára. 

Ferkó Ádám: a 30 éves védekező középpályás Budaörsről érkezett Dorogra, ahol a legutóbbi szezonban alapembernek számított. Ádám Esztergomban kezdte pályafutását, majd a Vasashoz került, ahol játszott az NB2-es, és az NB3-as csapatban is. 2013-ban Budaörsre szerződött, majd 2017-től öt éven át a harmadosztályú BKV Előre játékosa volt.

Forgó Gergő: a 2004-es születésű játékos a Fehérvár FC-től érkezett Dorogra, játékára a szakmai stáb leginkább a védelem jobb oldalán számíthat. Új szerzeményük utánpótlás éveit Székesfehérváron töltötte, és ugyanitt kapott lehetőséget előszőr a felnőtt labdarúgásban is az NB3-as csapatban 2021-től.

Hoszpodár Bence: a 21 éves játékos, aki posztját tekintve védő, és védekező középpályás pozícióban egyaránt bevehető Száron ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, ahol több, mint 10 évet töltött el a különböző utánpótlás korosztályokban. 2020-ban az NB3-as Tatabánya játékosa lett, ahonnan két szezon után Budaörsre váltott. A legutóbbi bajnoki idényben 35 alkalommal jutott játéklehetőséghez bajnoki és kupamérkőzéseken.

Barna Gergő, Lénárth Tamás, Vígh Ádám, Szerencsi Miklós, Tulipán Ákos, Papp Máté, Nagyházi Dávid, Berkó Ádám és Ferkó Máté továbbra is a Dorogi FC-nél folytatja pályafutását. Mindemellett a Dorogi FC saját utánpótlásából kaptak korábban is lehetőséget a bizonyításra azok a fiatal tehetségek, akik most már biztosan az NB3-as keret tagjai lesznek az aktuális idényben: Belányi Balázs kapus az elmúlt szezont Komáromban, míg Harmat Zsombor Zsámbékon töltötte.

A sportolókról bővebben a Dorogi FC honlapján olvashatnak!

Megosztás