Hírek

Csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése Kesztölcön

Befejeződött a csapadékvíz-elvezetés fejlesztés kivitelezésének második üteme Kesztölcön. A második ütemben a Bánk Bán és a Petőfi Sándor utcában alakítottak ki csapadékvíz-elvezető árkokat.

Kesztölc település önkormányzata az elmúlt időszak vízkárainak kezelése és a kártételek csökkentése érdekében ütemezetten korszerűsíti a belterületi csapadékvíz elvezető rendszereit azon társadalmi és gazdasági igény megvalósítása érdekében, hogy a lakó- és közösségi ingatlanok védelme hosszútávon megoldott legyen.

A második ütemben a kivitelezés által a belterületi útról az összegyűjtött csapadékvizet a Bánk Bán utca észak-keletről dél-nyugati irányban, a 45-81-ig számmal jelölt telkek, illetőleg a Petőfi Sándor utca észak-keletről dél-nyugati irányban a 32-72/b. számmal jelölt telkek között elhelyezkedő földárok segítségével, annak rekonstrukciójával vezetik el végső befogadó helyére a Malomréti patakba.

A projekt megvalósítása során 735 folyóméter hosszan földmedrű nyílt és burkolt árokrendszert alakítottak ki a vizek helyben tartása érdekében. A beruházást Kesztölc Község Önkormányzata és Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. konzorciumi formában valósította meg.

A projektet a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat 50 millió forinttal támogatta a TOP-2.1.3-16-KO1-2021-00041 számú pályázat keretében.

Forrás: Kesztölc Önkormányzata
Borítókép: a munkálatok során készült fotó

Megosztás