Hírek

Fejbe rúgta a pilismaróti falunapon, mert nem állt szóba vele

Nem jogerősen 5 év börtönbüntetésre ítélték azt a többszörösen büntetett, visszaeső férfit, aki a 2021-es pilismaróti falunapon azért rúgott fejbe egy embert, mert az nem állt szóba vele. A sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

A tényállás szerint a vádlott 2021. augusztus 15-én a hajnali órákban a pilismaróti falunapon beszélgetést kezdeményezett az egyik vendéggel. Mivel a megszólított nem vett róla tudomást, ezért a férfi megütötte, majd a földre esett áldozatát egyszer, nagy erővel a feje bal oldalán megrúgta. A megtámadott férfi ennek következtében az eszméletét elvesztette. Ezután a támadó a helyszínről elmenekült.

A sértett a rúgástól kettő hónap gyógytartamú, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett. Szakszerű orvosi ellátás nélkül a halála is bekövetkezhetett volna.

A Tatabányai Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mivel a férfi visszaeső, legkorábban a büntetés háromnegyed részének a kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi felmentésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés arányos, enyhítése nem indokolt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.  Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség