Esztergom

Változások az esztergomi hulladékszállításban

2023 júliusától megváltozott a hulladékkezelés rendje. A hulladék begyűjtését Esztergomban továbbra is az NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Zrt. látja el a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel kötött szerződés alapján. Mind a szolgáltatónak, mind Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának célja, hogy az átállás a lakosság számára semmiféle, a szolgáltatásnyújtással összefüggő fennakadást vagy kellemetlenséget ne okozzon.

A lakossági hulladékgyűjtés az eddig megszokott rend szerint történik a jövőben is. A hulladék gyűjtése és kihelyezése, továbbá a hulladék elszállításának időpontja és gyakorisága is változatlan marad.

A változások a lakosság meglévő hulladékszállítási szerződéseinek érvényességét nem érintik, tehát a lakosoknak nem szükséges új szerződést kötniük, ahogy a hulladékelszállítási szolgáltatás díjának mértéke, a hulladékgyűjtési útvonal, az hulladék elszállítás gyakorisága, vagy a hulladékgyűjtő edények sem módosulnak.

A megkötött hulladékgazdálkodási közszolgáltatási jogviszonyra létrejött szerződések értelmében az ingatlanon keletkező és ott összegyűjtött hulladékot az elszállítás napján reggel 6 óráig kell az ingatlanhasználónak az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületen elhelyezni a gyűjtési napokon oly módon, hogy a közlekedés biztonságát ne veszélyeztesse és a közterületet ne szennyezze.

Ahogy eddig is, a zöldhulladékot kizárólag a szolgáltató (illetve jogelődje, a Vertikál Zrt.) logójával ellátott, annak ügyfélszolgálatán átvehető hulladékgyűjtő zsákban szállítják el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem. A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az évente 40 db ingyenes zöldhulladék tárolásra alkalmas 120 literes zsák a NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Zrt. Esztergom, Pór Antal tér 1. szám alatt található ügyfélszolgálatán vehető át. További zsákok vásárlására szintén az ügyfélszolgálaton van lehetőség.

Az eddig és a jövőben megrendelt lomhulladék-elszállítások is a megrendelés szerint kerülnek teljesítésre a szolgáltató által, és a szelektív hulladék gyűjtése is zavartalanul folytatódik az Árok utca 44. szám alatt található szelektív hulladékgyűjtő szigeten a hét minden napján.

A kommunális, a zöld- és a szelektív hulladék elszállítására vonatkozó részletes információkat az alábbi hulladéknaptár tartalmazza.

A hulladék szállítással kapcsolatban további információk a szolgáltató 34/801-040-as telefonszámán, vagy az ugyfelszolgalat.vertesvideke@nhsz.hu e-mail címen, a szolgáltató honlapján a http://www.vvhulladekkezelo.hu/ oldalon, továbbá személyesen az ügyfélszolgálaton (Pór Antal tér 1.) kérhetők a következő időpontokban:
Hétfő: 7:00 – 19:00
Kedd: 8:00 – 12:00
Szerda: 12:00 – 16:00
Csütörtök: 8:00 – 12:00
Péntek: zárva

A lakosság számára változás tapasztalható a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megfizetése kapcsán annak kedvezményezettje tekintetében, a következők szerint:

Banki átutalás esetén a kedvezményezett a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (OTP Bank | 11794008-24030025) Az utalás közlemény rovatában továbbra is meg kell adni a számla sorszámát és a vevő (fizető) azonosítószámot.
Csoportos beszedési megbízás esetén a befizetőnek nincs teendője, a pénzintézet automatikusan a MOHU számlájára utalja a befizetést.
A díjnet szolgáltatás/e-számla használata esetén csoportos beszedési megbízásnál vagy bankkártyás fizetésnél nem kell módosítani semmit, csak abban az esetben kell módosítani az adatokat, ha banki átutalással történik a fizetés.
A lakosok részére postai úton megküldésre kerülő csekken már az új kedvezményezett (MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.) neve fog szerepelni.

A 2023. július 1-jével életbe lépett új hulladékgazdálkodási rendszer a gazdálkodó szervezeteket is érinteni fogja. Kérjük regisztrálja cégét a MOHU partnerportálon, hogy az elkülönítetten gyűjtött hulladék a jövőben is elszállításra kerülhessen! A kötelező regisztráció pontos részletei megtalálhatók a www.mohu.hu oldalon.

További kérdések esetén, valamint általános információkért kérjük látogassa meg a www.mohu.hu és a www.nhkv.hu oldalak egyikét.

Borítókép, forrás: esztergom.hu

Megosztás