Hírek

Elek Gábor Esztergomban folytatja pályafutását

A Ferencvárostól 15 év után távozó Elek Gábor lesz az Esztergomi Vitézek RAFC női kézilabdacsapatának szakmai igazgatója.

A Ferencvárostól távozó edző korábban sejtelmesen nyilatkozott a jövőjéről, azonban az NB II-ben szereplő klub közleményéből kiderül, hogy Elek Gábor lesz a szakmai igazgató. Hivatalosan az EVRAFC sajtótájékoztatóján, június 16-án mutatják be, ahol ismertetik az esztergomi női kézilabdázás hosszú távú terveit is.

Az 52 éves edző 2008-tól mostanáig irányította a Ferencvárost, másfél évtized alatt két magyar bajnoki címet, három Magyar Kupa-diadalt aratott együttesével, emellett két aranyérmet gyűjtött be a Kupagyőztesek Európa Kupájában, idén először a Bajnokok Ligája Final Fourjába vezette a csapatot. Nemrég az M4 Sportnak nyilatkozva azt mondta, egy ideig nem megy korábbi együttese mérkőzéseire, és bár a kézilabdától nem tud és nem is akar elszakadni, magyar élvonalbeli csapatnál nem vállal majd szerepet a következő idényben.

„Megállni nem bírok és nem is tudok, de nyilván egy jóval visszafogottabb munkakört keresek magamnak. Egy biztos, hogy a magyar NB I-ben nem fogok dolgozni a következő évben, és nem is vágyom rá most” – hangsúlyozta.

Borítókép: Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője (MTI/Czeglédi Zsolt)
Forrás: m4sport.hu / magyarnemzet.hu